Режимът за регистрация на личните стопанства тип заден двор“ ще бъде

...
Режимът за регистрация на личните стопанства тип заден двор“ ще бъде
Коментари Харесай

Облекчават режима за регистрация на личните стопанства тип „заден двор“

Режимът за регистрация на персоналните стопанства вид „ заден двор “  ще бъде омекотен и безвъзмезден. Това плануват промени в Закона за ветеринарномедицинската активност, оповестени за публично разискване - тук. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Регистрацията ще се реализира с показване на нотариален акт или уверение за толерантност, което се издава от кметството на обитаемото място.  Отпада условието стопаните на персонални стопанства да подават персонално заявление за регистрация в Областната дирекция по сигурност на храните  (ОДБХ).
С цел облекчение то ще се подава при кмета или кметския наместник, който от своя страна ще има 15-дневен период да го даде в ОДБХ.

Законодателните промените са в резултат на усложнената епизоотична конюнктура на територията на цяла Европа и имат за цел да подсигуряват здравето на животните и хората в България.  С измененията се вкарват още национални ограничения, свързани с регламентирането на условията към притежателите и ползвателите на животновъдни обекти.  Допълват се отговорностите на локалната власт при констатиране на заболяване, за по-добра съгласуваност и навреме предприемане на ограничения за ограничение разпространяването и очистване на болестта.  Собствениците и ползвателите на животновъдни обекти ще би трябвало да съблюдават условията за идентификация на животните, запазване на здравословното им положение, както и да документират придвижването от и към животновъдните обекти.  За тази цел ще е належащо да основат и извършват стратегии за самоконтрол на заболявания и да съблюдават избрани условия при населване на животновъдните обекти.

Ще бъде усъвършенствана и организацията на ветеринарномедицинското обслужване на животните на територията на обещано обитаемо място . Това ще стане посредством въвеждане на териториален принцип при подписване на договорите с регистрирани ветеринарни лекари, за осъществяване на ограниченията по програмата за профилактика, контрол, надзор и очистване на болести  по животните и зоонози.  С цел обезпечаване на  биосигурност във фермите , не се разрешава на регистрирани ветеринарни лекари, сключили контракти за профилактика със притежатели на ферми, да подписват такива и със притежатели на персонални стопанства. Предвижда се честотата на визитите в обектите да бъде избрана в специфична процедура.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР